OM GRANEN

VÄLKOMMEN TILL HOTELL GRANEN – AV SKIDÅKARE FÖR SKIDÅKARE SEDAN 1916.

Vad vet skidåkare om att driva hotell kanske du undrar? Ganska mycket vill vi lova. Så pass att vi nu huserat gäster, stammisar som nya, i över 100 år. Det viktigaste för oss är att du som gäst känner dig välkommen och ser vårt hotell som ditt hem när du är borta. Vi är redan dina vänner, fast vi kanske ännu inte har träffats. Därför bjuder vi på våra hemliga sidospår i backen och bemöter, efter en dag i det fria, dina rosiga kinder och trötta ben med en skön fåtölj och en öppen brasa.
Känn dig som hemma och välkommen till Hotell Granen.

Historia som hotell i Åre
Hotell Granen med sin över 100 år långa historia började byggas år 1916. Hotellet har genomgått flera olika faser och skepnader genom åren. Sin nuvarande form har det haft sedan 2006, då de nuvarande ägarna tog över och skapade det mysiga lilla ställe det är idag. Traditionellt har hotell i Åre främst varit fokuserade på vintersäsongen men vi på Hotell Granen är sedan några år tillbaka ett året-runt hotell och även vår restaurang är öppen varje dag, året runt.

Vad erbjuder hotell Granen
Hotell Granen har 32 hotellrum och 68 bäddar uppdelat på flera olika rumstyper. Vi har mindre och större dubbelrum, familjerum samt enkelrum. I vår annexbyggnad, ca 30 meter promenad från hotellentrén, ligger våra skidåkarrum där du snabbt kommer ut nära backen. Granens frukostbuffé håller mycket hög kvalité och ingår alltid i rumspriset. Buffén erbjuds alltid, även under lågsäsong.

Personliga bemötandet på hotell i Åre
Det gäster främst uppskattar med Hotell Granen är det personliga bemötandet, hög mysfaktor och känslan av att känna sig hemma. Gästerna är alltid prioritet nummer ett hos oss och vi gör alltid vårt yttersta för att ge våra gäster bästa möjliga upplevelse. 

Centralt läge med nära till backen
Hotell Granen ligger centralt beläget i Åre. Vi befinner oss ca 300 meter ovanför torget precis bredvid bergbanan. Vill ni äta hos oss erbjuder vi förstklassig mat i vår restaurang. Annars ger det centrala läget närhet till ett brett utbud av andra restauranger, barer och shopping i Åre. Från hotellet tar du dig enkelt ut till backen. Gå över Åre Bergbana, sätta på dig skidorna och åka ca 200 meter ner tills backen tar slut. Därifrån går du ca 50 meter och du är framme vid liften. Hotellet har också en väldigt fin bastuavdelning, perfekt för avkoppling efter en lång dag i backen.