Hotell i Åre med lång tradition

​Välkomna till Granen
hotell i Åre

Det finns ett brett utbud av Hotell i Åre. Allt från stora Hotell med kapacitet på upp till 400 personer till små, mysiga och mer personliga hotell som Hotell Granen.

Historia som hotell i Åre

Hotell Granens historia går så långt tillbaka som 1916 då Hotellet började byggas. Hotell Granen har genomgått flera olika faser och skepnader genom åren och sin nuvarande form har det haft sedan 2006 då de nuvarande ägarna tog över och skapade det mysiga lilla ställe det är idag. Traditionellt har Hotell i Åre främst varit fokuserade på vintersäsongen men vi är sedan några år tillbaka ett året-runt Hotell och även vår restaurang är öppen varje dag året runt.

Vad erbjuder hotell Granen

Hotell Granen har 32 hotellrum och 68 bäddar uppdelat på flera olika kategorier. I vår Annexbyggnad, ca 30 meter promenad från Hotellentrén ligger våra 4 skidåkarrum. De är våra minsta hotellrum men håller fortfarande en bra standard och passar perfekt för den dedikerade skidåkaren med just skidåkning i fokus. Vi har 2 stycken enkelrum. I enkelrummen finns 160cm sängar så är man ett par går det bra att bo 2 personer i rummen. Vi har 11 stycken Dubbelrum Small. Dessa hotellrum ligger på markplan och har ingen utsikt men rummen är fräscha och nyrenoverade sen 3 år tillbaka. Så boka boende i Åre på Granen.

Hotellrum på andra våning

En våning upp finns 5st Hotellrum i kategorin Dubbelrum Medium och 8st Hotellrum i kategorin Dubbelrum Medium Deluxe. Dessa är våra största och finaste dubbelrum och skillnaden mellan rumskategorierna är främst att Medium Deluxe har utsikt mot sjö eller berg och Medium har utsikt mot bergbanan.

Hotellrum för familjer

För familjer eller den som vill ha det där lilla extra finns 2 rum i Kategorien Large. Det är våra familjerum/sviter. Stora fina Hotellrum med kök, vardagsrum, 2 sovrum och stor balkong med utsikt över Åresjön.

Personliga bemötandet på den mysiga Åre hotell

Det gäster främst uppskattar med Hotell Granen är det personliga bemötandet, hög mysfaktor och känslan av att känns sig hemma. Gästerna är alltid prioritet nummer 1 hos oss och vi gör alltid vårt yttersta för att ge våra gäster bästa möjliga upplevelse. Granens frukost håller mycket hög kvalité och ingår alltid i rumspriset. Även under lågsäsong erbjuder vi alltid full frukostbuffé till skillnad från vissa andra Hotell i Åre.

Centralt läge för hotell Granen

Hotell Granen ligger centralt beläget i Åre. Vi ligger ca 300 meter ovanför torget precis bredvid bergbanan. Vill ni äta hos oss erbjuder vi förstklassig mat i vår restaurang. Annars ger det centrala läget närhet till ett brett utbud av andra restauranger i Åre.

Det centrala läget ger också närhet till shopping och andra aktiviteter.

Enkelt att ta sig till backen

Hotell Granen har inget spa men vi har en väldigt fin bastuavdelning. Perfekt avkoppling efter en lång dag i backen. Eller så tillbringar man tid efter skidåkning på Åres trevligaste AfterSki.
Från Hotell Granen tar man sig enkelt till backen. När snöförhållandena tillåter kan man gå över bergbanan. Sätta på sig skidorna och åka ca 200 meter tills backen tar slut. Därifrån återstår en promenad på ca 50 meter och du är vid liften. För att komma tillbaka kan man åka på andra sidan bergbanan och gå över bergbanan så är du vid Hotellet. Dock glöm inte köpa liftkort när du besöker oss i Åre.