RESTAURANGEN

LOKALA RÅVAROR I VÄRLDSKLASS.

Vi på hotell Granen har som målsättning att driva den restaurang vi själva skulle vilja äta på. En plats där du, i goda vänners sällskap, kan slå dig ner och avnjuta en minnesvärd middag. Välj vin från vår nya välfyllda vinkällare till en vällagad måltid som vi i köket alltid är stola över.

Vår kökschef Emma jobbar med noga utvalda råvaror. Köket gillar variation och vår meny uppdateras ofta så att du som gäst får uppleva nya saker vid ditt nästa besök hos oss på Granen. Dock får våra kioskvältare alltid ligga kvar, varför byta ut ett vinnande koncept?

Restaurangen är nu stängd för sommaren men vi öppnar upp fredag-söndag från andra helgen i september. Därefter stängt oktober och november.

Under hösten kör vi en mindre och levande meny. Följ oss på Instagram (@aregranen) för mer info.

FÖRE

HJORTCARPACCIO
Getostkräm, marconamandel, picklad blekselleri och ruccola
155kr

HALSTRAD TONFISK
Rökt majonäs, friterat rispapper, picklad zucchini och blomkål
155kr

SOCCA
Mozzarella, tomat, pumpakärnor och basilika
155kr

CHARKUTERIER

145kr

VARMRÄTTER

TORSKRYGG
Bakad spetskål, broccolini, spritärtor, forellrom och beurre Blanc
285kr

PANERAD ABBORRE
Kapris, brynt smör, pepparrot, potatis och dill
265kr

TOMATRISOTTO
Bakad tomat, ruccola och parmesan
210kr

IBERICO SECRETO
Jordärtskocka, haricot verts, sidfläsk, sotad lime och rödvinssås
265kr

Alla varmrätter går att få i mindre portioner för barnet och priset är då reducerat med 100kr

EFTER

RABARBER TIRAMISU
Mascarpone, kardemumma och lemoncurd
95kr

SVARTVINBÄR
Syltade svartvinbär, saltad glass och vitchokladflarn
95kr

JORDGUBBAR
Lättvispad grädde och basilika
95kr

CHOKLADTRYFFEL
45kr

SÖTA VINER
95kr / glas

Brännlands Iscider
Sverige

Michele Chiarlo Moscato d’Asti “Nivole”
Italien

Château Fontaine Sauternes
Frankrike

Graham´s 10y Tawny Port
Portugal

Meny som PDF

Nedan följer en lite exklusivare vinlista vi kallar Petters vinlista. Utöver den har vi även Granens vinlista.

För bokning, ring 0647-51560, boka online eller maila info@aregranen.se

PETTERS VINLISTA

Jag kallar den här listan för ”Petters vinlista” just av den enkla anledningen att den här listan inte behöver passa in enligt några regler eller normer gällande vinlistor. Den är till för att bryta sånt och tänkt att sväva utanför mallen och dessutom erbjuda något unikt på den här platsen som du just nu befinner dig på.

Listan är smal, långt ifrån korrekt. Dessutom växer den hela tiden då jag samlar konstant och den bygger helt på min egen smak och min passion kring vin. Vissa priser varierar beroende på vart jag köpt flaskan. Den täcker inte heller in hela världen utan mer de områden som jag fastnat för genom åren.

En del flarror är riktigt gamla. De flesta har jag inga större upplagor av och kanske bara 1 till 2 exemplar.
Det kan vara värt att ta en diskussion innan beställningen på viner äldre än 80 tal då vi alla som druckit gamla viner vet att det kan vara lite olika resultat på det ni får i era glas. Men det är också charmen eftersom det är i just det ögonblicket man kan hitta djupet och själen i ett vin.

Vad som bör tilläggas är att jag är dyslektiker och stavar ganska illa så letar du efter stavfel och särskrivningar i vinlistor har du hittat helt rätt, grattis! Skulle något kännas oklart kan ni alltid fråga efter mig och finns jag inte på plats tar jag gärna ett samtal över telefon. Personalen har mitt nummer och jag svarar.

Jag älskar vin eftersom det påminner mig om musik. Jag minns hur jag som liten samlade vinylskivor. Jag var som besatt och desto fler skivor jag köpte desto fler artister och musikstilar upptäckte jag. Man reste till olika städer, jagade på loppisar efter vissa speciella skivor. Man flög med övervikt över Atlanten där hela bagaget bestod av skivor. Det var en ständigt pågående jakt. Samma sak gäller för mig inom vin. Likheten är nämligen slående. Jag söker och finner nya stilar, producenter, druvor och områden. Jag älskar min resa in i vinets värld. Som att upptäcka musik på nytt. Min vinlista här på Granen speglar den resan och bygger på ren passion för druvan, vinmakaren, området eller bara känslan när du dricker det du har i glaset.

/ Petter Alexis Askergren