RESTAURANGEN

LOKALA RÅVAROR I VÄRLDSKLASS.

Vi på hotell Granen har som målsättning att driva den restaurang vi själva skulle vilja äta på. En plats där du, i goda vänners sällskap, kan slå dig ner och avnjuta en minnesvärd middag. Välj vin från vår nya välfyllda vinkällare till en vällagad måltid som vi i köket alltid är stola över.

Vår kökschef Emma jobbar med noga utvalda råvaror. Köket gillar variation och vår meny uppdateras ofta så att du som gäst får uppleva nya saker vid ditt nästa besök hos oss på Granen. Dock får våra kioskvältare alltid ligga kvar, varför byta ut ett vinnande koncept?

Vi öppnar restaurangen torsdag 28/11 och håller öppet torsdag-lördag fram till den 11/12 då vi öppnar dagligen från 17.30

Meny finner ni nedan.

FÖRE

GRANENS RÅBIFF
Hjortinnanlår, majonnäs smaksatt med Karl-Johansvamp, picklad silverlök, parmesan, potatisskum, friterad jordärtskocka och rivet hjorthjärta
185kr / 255kr

KRISPIG GRÖNKÅL
Sardeller, marconamandel, semitorkade krusbär, citron och brynt smör
155kr

ROM PÅ PLÄTTJÄRN
Smörstekt blinier, smetana, pickled rödlök och citron
Amerikansk löjrom 190kr / Störkaviar Osetra 20g 390kr

SMÖRSTEKT HAVSKRÄFTA
Brioche, chipotlemajonnäs, parmesan, sallad på savoykål, äpple och purjolök
195kr

GRISKIND
Smörig potatispuré, parmesanchips och silverlök
175kr

RAVIOLI
Confiterat anklår och shiitake serveras med rostad kycklingbuljong
155kr

ITALIENSKA CHARKUTERIER

145kr

VARMRÄTTER

SOTAD HÄLLEFLUNDRA
Blomkålspuré, spenat, sockerärtor, beurre blanc och kålolja
315kr

SVENSK RYGGBIFF
Bakad rotselleri, dragonmajonnäs, märgkrus, rödvinssås, serveras med pommes frites
345kr

KRYDDSTEKT DOVHJORT
Kålrot, västerbottenkräm, shiitake, picklade senapsfrön och rödvinssås med svartvinbär
325kr

KRISPIG FLÄSKSIDA
Morotspuré, grönkål, granny smith kräm, hasselnötter och smörad fläsksky
285kr

SVAMPRISOTTO
Skogschampinjon, picklade kantareller och parmesan
210kr

GRANENS ÄLGKÖTTBULLAR
Potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och gräddsås
210kr

GRANENS HYLLNING
Granens Råbiff

Sotad Hälleflundra

Förstörd Brownie
575kr

Vinpaket: 475kr

Alla varmrätter går att få i mindre portioner för barnet och priset är då reducerat med 100kr

EFTER

CRÊPES SUZETTE
Flamberade pannkakor, apelsinkaramell och vaniljglass. Serveras till minimum 2 personer
145kr

FÖRSTÖRD OCH RÖKT BROWNIE
Saltkolaglass, marconamandel, kolasås och honungscomb
110kr

HJORTRON
Mandelglass, chokladganache och poppat bovete
110kr

SAFFRANSMARÄNG
Punchkokt päron, riven choklad och yoghurtglass
95kr

SMÖRDEGSBAKELSE
Körsbär, vaniljkräm och grädde
85kr

SÖTA VINER
95kr / glas

Brännlands Iscider
Sverige

Michele Chiarlo Moscato d’Asti “Nivole”
Italien

Mouton Cadet Rèserve Sauternes
Frankrike

Graham´s 10y Tawny Port
Portugal

Meny som PDF

Nedan följer en lite exklusivare vinlista vi kallar Petters vinlista. Utöver den har vi även Granens vinlista.

För bokning, ring 0647-51560, boka online eller maila info@aregranen.se

PETTERS VINLISTA

Jag kallar den här listan för ”Petters vinlista” just av den enkla anledningen att den här listan inte behöver passa in enligt några regler eller normer gällande vinlistor. Den är till för att bryta sånt och tänkt att sväva utanför mallen och dessutom erbjuda något unikt på den här platsen som du just nu befinner dig på.

Listan är smal, långt ifrån korrekt. Dessutom växer den hela tiden då jag samlar konstant och den bygger helt på min egen smak och min passion kring vin. Vissa priser varierar beroende på vart jag köpt flaskan. Den täcker inte heller in hela världen utan mer de områden som jag fastnat för genom åren.

En del flarror är riktigt gamla. De flesta har jag inga större upplagor av och kanske bara 1 till 2 exemplar.
Det kan vara värt att ta en diskussion innan beställningen på viner äldre än 80 tal då vi alla som druckit gamla viner vet att det kan vara lite olika resultat på det ni får i era glas. Men det är också charmen eftersom det är i just det ögonblicket man kan hitta djupet och själen i ett vin.

Vad som bör tilläggas är att jag är dyslektiker och stavar ganska illa så letar du efter stavfel och särskrivningar i vinlistor har du hittat helt rätt, grattis! Skulle något kännas oklart kan ni alltid fråga efter mig och finns jag inte på plats tar jag gärna ett samtal över telefon. Personalen har mitt nummer och jag svarar.

Jag älskar vin eftersom det påminner mig om musik. Jag minns hur jag som liten samlade vinylskivor. Jag var som besatt och desto fler skivor jag köpte desto fler artister och musikstilar upptäckte jag. Man reste till olika städer, jagade på loppisar efter vissa speciella skivor. Man flög med övervikt över Atlanten där hela bagaget bestod av skivor. Det var en ständigt pågående jakt. Samma sak gäller för mig inom vin. Likheten är nämligen slående. Jag söker och finner nya stilar, producenter, druvor och områden. Jag älskar min resa in i vinets värld. Som att upptäcka musik på nytt. Min vinlista här på Granen speglar den resan och bygger på ren passion för druvan, vinmakaren, området eller bara känslan när du dricker det du har i glaset.

/ Petter Alexis Askergren

>>VINLISTAN